Αρχική σελίδα / Πίνακας συζητήσεων

Εγκυμοσύνη και Αισθητική

0-6
Αναρτήθηκε: 23-08-2009 12:18:32

Εγκυμοσύνη και Αισθητική

Παρακαλούμε να δώσουν συμβουλές μόνο φίλες/φίλοι του 0-6 με τη σχετική εξειδίκευση πάνω στο θέμα αυτο...οι υπόλοιποι φυσικά μπορούν να μοιραστούν μαζί μας τις προσωπικές τους εμπειρίες. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε πως πριν κάνετε κάτι καλό θα είναι να συμβουλεύεστε πρώτα τον προσωπικό σας γιατρό!!


 • georgia
  Αναρτήθηκε: 23-08-2009 13:50:56, τροποποιήθηκε: 23-08-2009 13:53:12

  Στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης θα πρέπει να αποφεύγεται το μασάζ καθώς και η χρήση κοσμετολογικών σκευασμάτων που περιέχουν οξέα φρούτων , αιθέρια έλαια κ φύκια.Επίσης κάποια πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα ,λόγω της περιεκτικότητάς τους σε καθαρά εκχυλίσματα φυτών ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.
  Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει άφοβα καθαρισμός προσώπου και ενυδάτωση στο πρόσωπο και το σώμα,ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται τα δυνατά όξινα ή φυτικά peelings, η δερμοαπόξεση κ τα laser. H αποτρίχωση με κερί μπορεί να γίνεται σε όλους τους μήνες της κύησης , με την προϋπόθεση να μην γίνονται συσπάσεις της μήτρας, να πρόκειται δηλαδή για μια απολύτως φυσιολογική κύηση.
  Περιποιήσεις σώματος είναι καλό να αποφεύγονται εφόσον είναι προϊντικές (περιλαμβάνουν περιδέσεις με φύκια και άλλα καλλυντικά) ή περιλαμβάνουν μασάζ.
  Κατά τον 9ο μήνα της κύησης και εφόσον το έμβρυο έχει πάρει την σωστή θέση για τοκετό , η χαλαρωτική μάλαξη έχει ευεργετική επίδραση κάι συνιστάται από τον γιατρό.θα πρέπει να γίνεται ωστόσο μόνο από ειδικούς.
  Πολύ μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στις συνθήκες αντισηψίας κατά την εφαρμογή των manicures και pedicures.
  Εαν αυτές οι περιποιήσεις γίνονται από πλανόδιες therapists- που δεν έχουν κλίβανο αποστείρωσης -καλό είναι να διαθέτετε την δική σας ράσπα κ το δικό σας κοπτηράκι.
  Η πιθανότητα μετάδωσης μικροβιακών παθήσεων και μυκητών είναι μεγάλη σε αντίθετη περίπτωση.
  Γεωργία κ.
  αισθητικός - κοσμετολόγος
  Α.Τ.Ε.Ι.Θ.

 • Eleni
  Αναρτήθηκε: 23-08-2009 17:35:28, τροποποιήθηκε: 23-08-2009 17:35:28

  πολύ κατατοπιστικο άρθρο!! :)

 • georgia
  Αναρτήθηκε: 20-11-2009 17:14:14, τροποποιήθηκε: 20-11-2009 17:14:14

  Σε περίπτωση που κάνατε laser (ipl) αποτρίχωση κ δεν γνωρίζατε ότι είστε έγκυος, μην σας πιάνει πανικός..!
  Δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αρκεί να μην έχει γίνει πάνω από την περιοχή της κοιλιάς ή στο μπικίνι.
  Παρόλα αυτά , συμβουλευτείτε τον γιατρό σας κ ΜΗΝ ξεκινήσετε laser ενώ γνωρίζετε πως υπάρχει πιθανότητα να είστε έγκυος!
  Η αλήθεια είναι πως η φωτόλυση δεν είναι τόσο "επιθετική" ,αλλά δεν υπάρχουν και αναφορές σε περιστατικά ώστε να γνωρίζουμε με ακρίβεια τους κινδύνους κ τις πιθανότητες επιπλοκών.
  Γι'αυτό, αν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης εμφανιστεί ανεπιθύμητη τριχοφυϊα απλά κάντε λίγη υπομονή..συνήθως μετά την κύηση υποχωρεί μόνη της..Περιοχή μελών
Είσοδος | Εγγραφή

Ημερολόγιο δραστηριοτήτων
Aρχική σελίδα Επικοινωνία Προφίλ Παιδότοποι 0-6 Περιοδικά 0-6 Kiddy Car Web TV Eκπαίδευση Δραστηριότητες Άρθρα Παιδική Χαρά
© 2019, 0-6